Zelf kunstgras leggen: hoe moet het?

zelf kunstgras leggen

Voor het vinden van top kwaliteit kunstgras bent u bij Top Kunstgras in Haelen op het juiste adres. Heeft u een keuze kunnen maken? Dan kunt u online of op locatie uw bestelling netjes doorgeven. Door de jaren heen is het aanbod van Top Kunstgras meer en meer gegroeid en heeft u vandaag de dag een ruime keuze uit verschillende kunstgrassen die geschikt zijn voor diverse doeleinden. Kunstgras voor een mooie groen gazon is gemaakt van een andere kwaliteit dan kunstgras voor een speelveld voor uw kinderen of huisdieren. Zodra u uw bestelling heeft geplaatst kunt u binnen een korte tijd uw bestelling verwachten. Top Kunstgras biedt u de mogelijkheid aan om het inmeten en aanleggen van kunstgras uit handen te nemen. Heeft u alsnog de ambitie voor zelf kunstgras leggen? Dan vertellen wij u graag meer over de stappen die u moet uitvoeren voor perfect zelf kunstgras leggen van uw gewenste kunstgras. Gaat u onvoorbereid te werk? Dan kan het zijn dat u binnen een korte tijd een bobbelig en rommelig uitziend kunstgras heeft liggen. Dat wilt u uiteraard voorkomen. 

zelf kunstgras leggen

Tips voor zelf kunstgras leggen 

Het zelf kunstgras leggen is niet heel ingewikkeld. Het is wel belangrijk dat u over routine, vaardigheden en de juiste materialen beschikt. Daarnaast is het afmallen en vrij maken van onkruid, stenen en oneffenheden erg belangrijk voordat u begint met het aanleggen van uw gewenste kunstgras. Schep daarom al het bestaande gras en grond weg zodat u goed te werk kan gaan. Nadat u de grond heeft schoongemaakt kunt u aan de slag. Voor de onderbouw van het kunstgras heeft u betongranulaat nodig. Dit betongranulaat zakt niet door en zakt niet uit en blijft altijd waterdoorlatend. Of te wel; een perfecte ondergrond voor uw kunstgras. Stap de hoeken goed aan en gebruik een trilapparaat om de betongranulaat zo stevig mogelijk aan te stampen. Tot slot maakt u uw ondergrond vlak met een afrijlat. Hoe gladder de ondergrond, hoe beter u de kunstgrassen kunt leggen. Nadat de grond goed is aangetrilt kunt u het stabilisatiedoek aanbrengen. Zorg ervoor dat het doek netjes wordt aangelegd. Dit komt het inleggen van uw kunstgras ten goede. Het is nu tijd om de matten goed op hun plaats te leggen. Zorg ervoor dat de naden aansluiten en de grassprieten dezelfde kant op staan. Ligt uw kunstgras er netjes op? Dan kunt de randen voorzichtig gaan snijden en ten slotte lijmen. Als laatste gebruikt u strooizand zodat de kunstgrasmatten niet meer van hun plek kunnen bewegen.

Zelf kunstgras leggen of dit laten doen?

Geeft u toch liever het zelf kunstgras leggen uit handen? De experts van Top Kunstgras komen graag bij u langs. U kunt gebruik maken van de vakkundige legservice die zij u aanbieden. Profiteer van de jarenlange ervaring die Top Kunstgras u aanbiedt en plan direct een afspraak in. In de loop van de jaren hebben de specialisten van Top Kunstgras vele tuinen, balkons, speelplaatsen en openbare voorzieningen van kunstgras voorzien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *