Wat moet je weten over de capaciteit van je zonnepanelen?

Om te bepalen hoeveel zonnepanelen je nodig hebt voor je huis, is het handig om te weten wat je doelen precies zijn. Wil jij je CO2-voetafdruk verminderen, zoveel mogelijk geld besparen op de lange termijn, of volledig onafhankelijke energie produceren? In dit artikel geven we je een aantal handige tips om te achterhalen wat voor zonnepanelen jij voor je precieze situatie nodig hebt.

Wat is je huidige stroomverbruik?

Om de benodigde capaciteit tegemoet te komen, bepaal je de gemiddelde energiebehoefte van jouw huis. Neem bijvoorbeeld een kijkje naar de energierekeningen uit het verleden. Hiermee kun je berekenen hoeveel zonnepanelen je nodig hebt door middel van de energiebehoefte van jouw huishouden per uur te vermenigvuldigen met de piekuren aan zonlicht in jouw gebied en dat te delen door het wattage van een paneel.

Wat beïnvloedt het rendement van zonnepanelen?

Niet alle zonnepanelen zijn van dezelfde kwaliteit. De wattage per zonnepaneel kan erg verschillen en tevens kan de bouwkwaliteit van de ene zonnecel sterker en beter bestand tegen scheuren of corrosie zijn dan de andere. Door de variaties in zonnepanelen, kan het daarom ingewikkeld zijn om een algemeen antwoord te geven op hoeveel zonnepanelen je precies nodig hebt. Om een grove berekening te kunnen maken, is het handig om te weten dat conventionele zonnepanelen gemiddeld 250 watt per paneel produceren. Voor meer informatie over zonnepanelen met de hoogste rendementsgarantie, neem een kijkje op Zonnekeus.nl.

Wat is het effect van de grootte van het zonnepaneel?

Wanneer er een groot oppervlakte beschikbaar is voor de installatie van zonnepanelen, dan is het wellicht handig om meerdere zonnepanelen aan te schaffen die minder efficiënt zijn, om zo de kosten te drukken.  Wanneer het bruikbare dakoppervlak echter beperkt is, of als het gedeeltelijk in de schaduw ligt, dan kan het gebruik van kleinere, zeer efficiënte panelen de beste manier zijn om op de lange termijn zoveel mogelijk stroom te genereren, waardoor je uiteindelijk alsnog meer geld bespaart.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.