Wat is een sedumdak?

Groene daken verwijzen naar een dak dat bestaat uit een deken van sedum op het dak dat groeit en bloeit om een ​​echte en natuurlijke habitat te bieden voor planten, dieren en dieren in het wild. Deze bio-diverse dakinstallaties bieden een thuis voor dieren in het wild en een mooi, natuurlijk uitzicht.

Een sedumdak is niet alleen voor commerciële gebouwen zoals scholen en kantoren. Veel huiseigenaars kiezen voor groene daken om hun levenskwaliteit te verbeteren en een deel van de natuur dichter bij hun huis te brengen.

Kun je daksedum op elk dak installeren?
Een sedumdak kunt u op elke dakhelling plaatsen van geheel vlak tot geheel verticaal. Daken waarop een groendaksysteem op het dak wordt geïnstalleerd, moeten wel waterdicht zijn. Hou ook rekening met de dragkracht, wat neerkomt rond de 100 kg per m2.

Een overzicht van de voordelen van een groendak

Een sedumdak biedt veel verschillende voordelen:

Voegt meer groen toe aan dichtbevolkte, betonnen steden
Veel gebieden missen tegenwoordig die natuurlijke, milieuvriendelijke sfeer. Dus het toevoegen van dit type dakbedekking is de manier waarop u uw waardering voor het milieu kunt tonen.

Verbetert de afwatering van het dak en hergebruikt regenwater
Een groendak is het ideale filter omdat de planten het water dat ze nodig hebben kunnen opnemen voordat ze het op natuurlijke wijze hun gang kunnen laten gaan.

Verbetert de energie-efficiëntie door daken te isoleren
Het mag geen verrassing zijn dat plantaardige systemen veel efficiënter zijn voor het milieu. Door ervoor te kiezen om een ​​groendak op uw eigendom toe te passen, bespaart u ook kosten op uw airconditioning- en verwarmingskosten – en dat leidt tot het volgende punt!

Verbetert de lucht- en waterkwaliteit in het gebied
Gebouwen zijn een belangrijke veroorzakersvan CO²-uitstoot. Sedumdaken zijn dus een fantastisch alternatief!

Vermindert geluidsoverdracht tot 8 decibel
Door de diepte van het sedummateriaal, kan het helpen om het geluid van externe bronnen te verminderen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *