Serre of tuinkamer – het verschil

Wil je graag extra ruimte bij je huis? Dat kun je zowel met een serre als een tuinkamer doen.

Er is vaak sprake van verwarring als het aankomt op deze twee termen. Beide zijn namelijk overkappingen van (meestal) glas, waardoor er een afgesloten ruimte ontstaat. Er zijn echter wel een aantal verschillen tussen de twee. Lees je mee?

Een tuinkamer: wat is dat?

Een tuinkamer is een (glazen) ruimte die je volledig af kunt sluiten. Je kunt hem tegen de gevel van het huis monteren, maar het komt ook wel voor dat deze vrij in de tuin staat.

Je zit lekker droog wanneer je je in de tuinkamer bevindt; zo ben je beschermd tegen regen en wind. Heerlijk om in de lente en zomer lekker met een boekje in de tuinkamer te zitten! Daarnaast kun je er ook in koudere perioden terecht, door middel van een heater kun je de temperatuur wat opkrikken.

Wat is een serre?

Ook een serre is een uitbouw aan huis, die gemaakt is van glas. Deze ruimte is echter goed geïsoleerd, in tegenstelling tot een tuinkamer. Hierdoor is het mogelijk dat je de muur van je woning doorbreekt. Er is namelijk sprake van een hoog niveau van isolatie. Doordat de kosten hiervoor al gauw hoog oplopen, ben je met het kopen van een serre vaak duurder uit dan wanneer je voor een tuinkamer zou kiezen.

Tuinkamer of serre kopen

Wil je een tuinkamer of serre kopen, zodat je het hele jaar door lekker van het uitzicht op je tuin kunt genieten? Op www.metalura.nl vind je zowel serres als tuinkamers. Heb je een wat hoger budget, dan zou je ook voor een luxe tuinkamer of serre kunnen gaan. Je wilt natuurlijk zo goed mogelijk tot rust kunnen komen in je tuin en soms mag je daarvoor best uitpakken. Voor welke serre of tuinkamer ga jij?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *