Scindapsus en kinderen, kan dat wel?

scindapsus

Wanneer je huisdieren of kleine kinderen in huis of binnen een ruimte hebt, komt het voor dat zij uit nieuwsgierigheid de Scindapsus of andere planten om zich heen, gaan verkennen. Met als gevolg: kinderen die aan een stukje blad knabbelen, omgevallen planten en gebroken potten. Als plantenliefhebber met kinderen is dit een flinke uitdaging om te voorkomen. Meerdere scenario’s flitsen aan je voorbij. Betekent dit dan het einde van de Scindapsus in je huis? Of van andere planten? Nee hoor. Het is goed om te weten dat ondanks het gevaar voor jouw kleine verkenner dat jij, als plantenliefhebber, toch gebruik kan maken van planten in het interieur. Hoe? Dat leggen we hier uit.

Een populaire vorm van het ‘in-huis-decoreren met planten’ is het gebruik van hangplanten. Hangplanten zijn tegenwoordig enorm hip en een antwoord voor de vraag: ‘Kinderen en planten, kan dat wel?’.  In de hoogte of hangend is het voor kinderen onmogelijk om eraan te zitten. Zo voorkom je het probleem van ongelukjes.

scindapsus

Decoreren met de Scindapsus

De Scindapsus is een veelzijdige plant en ideaal binnen het huishouden wanneer kinderen of huisdieren een ruimte als verkenningsgebied claimen. De Scindapsus kan zowel in staande vorm als klim-en-hangplant worden ingezet. Er zijn heel veel manieren om de Scindapsus, als hangplant, binnen een ruimte te plaatsen. Hieronder meerdere ideeën en manieren die jou misschien wel aanslaan.

De Scindapsus kan aan een metalen rek worden gehangen. Als dit idee je niet aanslaat is het altijd een mogelijkheid om glazen bollen vaasjes te gebruiken. Deze zijn tevens ideaal voor hang- en luchtplantjes. Een ander creatieve manier van het hangen van planten buiten bereik van kinderen is door het gebruik van reageerbuisjes als muurvaasjes.

Op een plankje 

We kennen allemaal de versie van het plankje tegen de muur. Alhoewel dit er leuk uitziet past dit niet in elk interieur. Om het anders te doen is het mogelijk om te kiezen voor een zwevend plankje. Hier kun je een aantal mooie Scindapsus plantjes neerzetten. Ook is het mogelijk om een opstaande rand aan de plank te bevestigen om valgevaar tegen te gaan.

scindapsus

Aan het plafond

Ten slotte, en vooral niet vergeten, is het mogelijk om de Scindapsus aan het plafond te bevestigen door middel van een metalen ring en een hangpot. Je kan hier verschillende hoogtes mee instellen en lekker creatief in het werk gaan. 

Meer informatie over de Scindapsus of wil je verder verkennen. Bezoek dat onze website op www.sentinel.nl Dan zie we je daar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.