Français

Nederlands

Odin

Odin is de grootste biologische foodcoop van Nederland en bestaat sinds 1983.

Zij geloven dat je met elke euro die je uitgeeft aan boodschappen een keuze maakt. En mede bepaalt hoe de wereld eruitziet. Al sinds de oprichting kopen ze direct in bij boeren, tuinders, bakkers, slagers, wijnboeren, pastamakers, chocolatiers en nog vele andere kwaliteitsproducenten.

Iedereen kan lid worden van de coöperatie. Als lid heb je inspraak via de ledenraad. Inmiddels zijn al ruim 8500 mensen lid en dat aantal groeit snel. Gelukkig, want samen maken we een verschil.

Odin heeft een groothandel en een bezorgdienst. Ook hebben ze eigen winkels, een imkerij en een boerderij met zaadteelt & plantenveredeling. Alles 100% biologisch en het liefst biodynamisch.

Odin boerderij De Beersche Hoeve

Odin wil niet alleen maar een losse schakel zijn in de verkoop van biologische levensmiddelen. Door De Beersche Hoeve kunnen ze zelf ervaren hoe het is om een biodynamische boerderij te runnen. Zo vergroten ze het begrip voor boeren en leveranciers waar wij zelf mee te maken hebben. Op hun boerderij telen we groenten voor consumenten en ontwikkelen ze nieuwe vrije groenterassen. Zo zorgt Odin voor meer variatie op het land, in de winkel en uiteindelijk op jouw bord.

Odin imkerij

Door meer bijen op boerderijen wil Odin bereiken dat het landschap natuurlijker wordt, zodat het met alle insecten beter gaat. Heggen met bomen en struiken vormen verbindingsroutes voor bijen en andere insecten. Als er veel verschillende planten op akkers, in weides en in heggen staan, dan kunnen insecten daar voedsel halen en deze planten bestuiven.

Odin imker Jos Willemse verzorgt samen met boeren en vrijwilligers de bijenvolken. De volken staan met name op biodynamische boerderijen die met hen samenwerken. De bijen kunnen daar goed leven omdat er geen kunstmest en bestrijdingsmiddelen worden gebruikt.

Met de imkerij wil Odin kennis en ervaring delen. Ze begeleiden boeren bij het bijenhouden en geven advies over hoe hun land insectvriendelijk ingericht kan worden. Verder verzorgen ze cursussen, workshops en informatieavonden.

Kies jij ook voor een eerlijke, gezonde en duurzame wereld? Bestel je bio-boodschappen online en ontvang met de actiecode LEKKERBIO  € 20 korting op de je eerste bestelling.

Zie ook: Odin.nl