Français

Nederlands

Klooker

Klooker: duurzaam consumeren het nieuwe normaal maken.

Twee jaar geleden kocht Dennis een zomerjurkje voor zijn 8-jarige dochter. Dat is precies de leeftijd dat kinderen —net als de ‘grote mensen’— alles kunnen lezen. Dus dat deed ze.

“Made in Bangladesh” las ze in het stiksel van haar nieuwe jurkje. 
“Papa, wat is dat?”
Wat betekent dat eigenlijk, Made in Bangladesh?

Betekent het misschien ook dat dat leuke zomerjurkje aan de andere kant van de wereld in elkaar is gezet door een meisje dat misschien nog maar net zo oud is als zij? Een meisje van acht… achter een naaimachine… in een grote fabriek?
Waar komt dat jurkje eigenlijk echt vandaan?
Wat is het verhaal van dat jurkje?

En, meest belangrijk…
Hoe kun je zoiets nou aan je dochtertje uitleggen?  

Dus zo begon Dennis aan Klooker: een initiatief om uit te zoeken welke producten op een eerlijke manier worden geproduceerd, en welke merken je beter even links kunt laten liggen. Met een oog op niet alleen arbeidsomstandigheden, maar ook ecologische impact, en dierenleed.

Altijd op zoek naar producten die “goed” zijn—een onhandige definitie, maar in feite gewoon producten waar je een goed gevoel over kunt hebben als je weet hoe ze gemaakt worden.

In eerste instantie was Klooker een email nieuwsbrief met Dennis’
speurwerk, maar tegenwoordig is het héél veel meer: Klooker helpt je om stap voor stap te verduurzamen door middel van informatie, tips, challenges en een catalogus boordevol mooie, goede duurzame merken.

Samen gaan we op reis om praktisch en stap voor stap ons leven en kooppatroon te verduurzamen.
Zie ook: https://klooker.nl/

Oprichter Dennis Kamst