Fran├žais

Nederlands

FarmCamps

FarmCamps: met het gezin naar de boerderij!

De gemiddelde Nederlander heeft nog maar weinig binding met het platteland en het boerenbedrijf. Kwamen we vroeger nog geregeld op de boerderij, tegenwoordig is er een grote afstand tussen tuin en tafel. Vooral kinderen in de stad weten nog maar weinig over de productiewijze en herkomst van ons voedsel en de rol die boeren daarin spelen. Ze spelen steeds minder buiten, zitten achter een beeldscherm en bewegen structureel minder.

Maar neem de kinderen eens mee naar de boerderij. Het begint al bij het inchecken, als de kids het BoerenPaspoort krijgen met opdrachten die ze zelfstandig of samen met de boer kunnen uitvoeren. Kijk wat er gebeurt als ze met de boerin meegaan om de dieren te voeren en knuffelen, als ze met de boer de koeien mogen melken. Of als ze gewoon simpelweg de hele dag kunnen buiten spelen. Het is wonderlijk om te zien hoe deze ogenschijnlijk simpele dingen indruk maken op een kind en hoe het maatschappelijk respect voor dierenwelzijn en het wonen, werken en leven op de boerderij wordt vergroot.

farmcamps

FarmCamps wil enerzijds een bijdrage leveren aan de versterking en het behoud van het boerenbedrijfsleven. Daarmee geeft FarmCamps een impuls aan het behoud van ons culturele erfgoed. Dat doen ze door luxe tenten met toilet en zelfs badkamer te plaatsen op het boerenland en middels verhuur daarvan helpen ze boerengezinnen in het genereren van een goed (extra) inkomen.
Anderzijds willen zij jonge gezinnen in verbindingen brengen met een knusse, rustige en natuurlijke omgeving. Daarin reikt FarmCamps de mogelijkheden en middelen aan om – spelenderwijs – de natuur, het platteland en het boerenbedrijf te (her)ontdekken en te beleven. Door te logeren bij FarmCamps, gewoon bij de boer.

Zie ook: https://www.farmcamps.nl