Français

Nederlands

De Fruittuin van West

De Fruittuin van West: waar stad en platteland samenkomen!

In 2014 verkochten Wil & Lisan Sturkenboom hun biologisch dynamische boomgaard in Dronten (Warmonderhof-boomgaard) om in het Amsterdamse hun droombedrijf te verwezenlijken.

De droom: een bedrijf met grote diversiteit aan bedrijfstakken die allemaal met elkaar in verband staan, dichtbij de consument die zij wilden verwonderen met al het leven op onze boerderij. Wil en Lisan wilden een plek creëren waar de stad en het platteland écht samen kwamen.

Fruittuin van West is dé plek om te ontdekken in de polders tussen Amsterdam en Haarlem. Een biologisch dynamische boomgaard met zelfpluk van 40 soorten fruit, witlof en paddenstoelen grot, rondscharrelende kippen, varkens, koeien, een earthship met Tuincafé en Súper-markt voor al je dagelijkse boodschappen.

Ook de plek voor Zorgboerderij Boer(en)zorg met onze hulpboeren, Mathilde met de kaasmakerij, de 3-A met de CSA-tuinbouw, The Brave met al hun singer-songwriters, Summer of Soil , theater, asiel voor kunstwerken en nu ook een indrukwekkende film met Cinemien. Lekker ontspannen, je verwonderen, fijne mensen ontmoeten of buiten ravotten; het past allemaal bij ons en er is veel ruimte om dit te doen.