Met glazen schuifdeuren je veranda omringen? Kies uit wanden of puien

glazen schuifdeuren

Wanneer je ooit hebt besloten een veranda tegen je woning aan te (laten) bouwen, dan is de kans groot dat je later ook overweegt om deze veranda dicht te maken. Over het algemeen kiezen de meeste mensen hierbij om dit met glazen wanden te doen. Natuurlijk wil je je veranda ook aan de achterkant kunnen verlaten. Door glazen schuifdeuren aan te brengen zou je tegemoetkomen aan deze doelstelling. Dergelijke schuifdeuren zijn natuurlijk ideaal, want deze deuren klappen niet open en dicht en nemen dus geen extra ruimte in beslag. Bij glazen schuifdeuren heb je vervolgens de keuze uit schuifwanden en schuifpuien. Lees verder om te weten waar de verschillen ‘m in schuilen.

glazen schuifdeuren

Schuifwanden

Bij schuifwanden van glas heb je te maken met diverse glazen panelen die je in een enkele beweging kunt openen of sluiten. Meestal maak je hiervoor gebruik van slim aangebrachte deurmeenemers. Uniek aan glazen schuifwanden is dat deze niet worden omringd door kozijnen. Je uitzicht wordt dus absoluut niet belemmerd.

Schuifpuien

Glazen schuifpuien functioneren ongeveer hetzelfde als glazen schuifwanden. Het verschil zit ‘m echter in het feit dat bij schuifpuien wél sprake is van kozijnen, die bij veranda’s vaak van aluminium zijn gemaakt. Hierdoor wordt je uitzicht dus enigszins gehinderd, maar deze kozijnen zorgen wel voor wat extra stevigheid. De isolatie en de bescherming tegen wind en regen is hierdoor beter. In die zin vormen glazen schuifpuien dus wel degelijk een interessant alternatief.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *