Kunnen slakken in de groene container?

Een slak in de tuin is leuk om te zien, maar de slijmerige kruipers kunnen ook een ware plaag vormen. Met hun tong berokkenen ze veel schade aan de tuin. Bladeren worden tot op de nerven kapot gevreten en stengels van jonge planten worden afgeknaagd. Met hun tong raspen ze de bladeren kaal en richten ze een slagveld aan in tuinen als hun aantallen te groot worden. Toch hebben slakken ook een belangrijke functie in de tuin en het is beter om een slakkenplaag op een natuurlijke manier te lijf te gaan. In deze blog van www.afvalcontaineraanhuis.nl lees je er alles over.

Het nut van de slak

Wie slakken met chemische middelen gaat bestrijden loopt het risico dat dit meer gevolgen heeft voor uw tuin dan alleen het verdwijnen van de slakken. Slakken zijn ook nuttig in de tuin. Ze ruimen bladeren op en zijn een voedselbron voor veel dieren. Door chemische middelen zullen ook andere dieren wegblijven uit uw tuin. Vogels kunnen wegblijven, waardoor ander ongedierte de overhand kan gaan nemen in de tuin. Ook kunnen andere dieren, zoals egels, ziek worden van chemische bestrijdingsmiddelen.

De slak natuurlijk te lijf

De overlast van slakken reduceren is ook op een natuurlijke manier te realiseren. Slakken houden er niet van als de aarde droog is. Schoffel regelmatig de tuin, waardoor de grond sneller droog wordt. Je kunt ook een eigen val bouwen met bier. Graaf een plastic emmertje in en maak er een paar luikjes in waar de slakken doorheen kunnen. Giet een klein laagje bier in het emmertje. Slakken zullen verdoofd raken hierdoor. Zo kun je ze vangen en ergens, bij een sloot of bos weer uitzetten. Als er te veel bier in het emmertje zit, zullen de slakken waarschijnlijk verdrinken. Slakken zijn nuttige dieren en vormen een belangrijke voedingsbron. Een slakkenplaag is goed te bestrijden zonder chemische middelen.

Wat te doen met het groenafval?

Wanneer ik de slakken te lijf gaat, wat doe ik dan me de dode slakken? Je kunt het natuurlijk bij het groenafval doen. Maar een tip is om de dode slakken ergens op een beschut plekje te leggen. Dieren zoals vogels of padden zullen ze snel genoeg meenemen en opeten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *