Juridisch advies bij kapotte meubelen

Wanneer je iets koopt wil je natuurlijk dat product goed is. Als er iets mis is met het product, dan kun je teruggaan naar de winkel voor een gratis reparatie of zelfs een nieuw product.

Met de verkoper een oplossing vinden

Wanneer het product dat je gekocht hebt niet goed is kun je terug naar de winkel om samen met de verkoper tot een oplossing te komen. De verkoper heeft namelijk wettelijk de plicht om een goed product af te leveren. Ook mag de verkoper je niet naar de fabrikant sturen. Hij moet het voor jou oplossen of zelf de fabrikant inschakelen. Neem dan ook niet het genoegen met een tegoedbon als het product wat je gekocht hebt kapot is. Ook hoef je niet zelf een nieuw product aan te schaffen. Dit geld trouwens ook gewoon wanneer je iets hebt gekocht in de uitverkoop. Je hebt altijd recht op reparatie of een nieuw product. Soms kiest de verkoper ervoor om het te repareren omdat dit goedkoper voor hem is.

Vervolgstappen als oplossing uitblijft

Wanneer jullie mondeling niet tot een oplossing kunnen komen, kun je een klacht indienen. Wanneer er met de klacht niets wordt gedaan kun je natuurlijk nog andere stappen ondernemen. Wel is het handig als je op zo een moment een rechtsbijstandverzekering hebt. Anders kunnen de kosten enorm hoog worden. Wil je zelf een rechtsbijstandverzekering? Kijk dan even op deze website.

Ontslag en een rechtsbijstandverzekering

Een rechtsbijstandverzekering is niet alleen voor kapotte spullen maar ook voor bijvoorbeeld het onterecht beëindigen van de arbeidsovereenkomst. Wanneer je werkgever jou een voorstel doet hoef je hier namelijk niet meteen mee akkoord te gaan. Je kunt prima nog onderhandelen over bijvoorbeeld de transitievergoeding. Wanneer je op staande voet wordt ontslagen zonder een geldige reden neem dan ook altijd meteen contact op voor juridisch advies. Soms kan je werkgever toestemming vragen aan het UWV om je te ontslaan dit kan om deze redenen:

·        Je bent al langer dan twee jaar ziek

·        Financieel gaat het heel erg slecht met het bedrijf

Wanneer je werkgever ontslag heeft aangevraagd bij het UWV dan kun je binnen 14 dagen een verweerschrift inleveren tegen je ontslag. Hierin zet je waarom je het niet eens bent met het ontslag.

Ontslag via kantonrechter

Wanneer je werkgever een andere reden heeft om je te ontslaan, dan moet hij toestemming gaan vragen aan de kantonrechter. Ook dan kun je een verweerschrift inleveren. Bij beide is het natuurlijk verstandig om een rechtsbijstandverzekering te hebben.

Welke module

Er bestaan dus verschillende modules wanneer je een rechtsbijstandverzekering afsluit. Wij raden daarom ook aan om een “algehele” rechtsbijstandverzekering te kiezen. Dan heb je recht op:

·        Erfrecht

·        Vermogensrecht

·        Sociale Verzekeringen

·        Contractenrecht

·        Sociale Verzekeringen

·        Aankoop en verkoop van onroerende zaken

·        Bouwrecht

·        Consumentenrecht

·        Personen- en familierecht

·        Fiscaal recht

·        Bestuursrecht (heeft betrekking op geschillen met overheden)

·        Arbeidszaken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *