Houtklover

Hoe u de juiste houtklover kiest?

Een houtklovermachine is een handig stuk gereedschap of een machine die wordt gebruikt om brandhout in tweeën te splitsen, meestal met behulp van een kettingzaag of een andere soortgelijke machine. In veel landen zijn hout klovers ook populair om brandhout in kortere lengtes te zagen. Het is een essentieel apparaat als u een huiseigenaar bent die tijd en moeite wil besparen bij het hakken van boomstammen. De hout klover stelt u niet alleen in staat uw brandhout in twee stukken te splitsen, maar zorgt er ook voor dat al het hout gelijkmatig wordt gekapt. Daarom is het belangrijk dat u de beste houtklover koopt die bij uw behoeften past.

De snelheid van de houtklover te bepalen

Om de snelheid van de hout klover te bepalen, moet u de slagcyclustijd weten. Dit is de tijd die nodig is om de zuiger te laden en de zaag één volledige cyclus te laten doorlopen. Het aantal slagen dat nodig is om één cyclus te voltooien, wordt de slagcyclustijd genoemd en wordt bepaald door de fabrikanten. Als je grotere stukken hout wilt kloven, zoals takken voor een houtkachel of kleine struiken en bomen, dan moet je een elektrische zaag kopen met een kleinere omtrek en een langere slagcyclustijd.

Een houtklover werkt efficiënter als deze een schoep heeft die wordt aangedreven door een elektromotor

Een houtklover werkt efficiënter als deze een schoep heeft die wordt aangedreven door een elektromotor die tussen de paal en het blad is geplaatst. Hierdoor kan het blad sneller draaien en de zaag snel door een groot gebied bewegen. Wanneer de motor is uitgeschakeld, hoeft de kloofmachine alleen de rotatie van het mes te stoppen. Dit komt omdat de messen dan de stam niet meer raken terwijl ze worden gesneden. Wanneer u een hout klover koopt, moet u ook rekening houden met de diameter van het gat dat u in uw houtblokken gaat zagen. De diameter bepaalt hoe snel de kloofmachine de gekloofde stammen zal verplaatsen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *