Hoe maak je je tuin winterklaar?

Ruim zieke planten op of laat dit doen door een bedrijf als W & W tuinen. Hoewel veel oude planten kunnen blijven staan om te rotten en voedingsstoffen aan de grond toe te voegen, kunnen sommige ziektes, plagen en schimmels met zich meebrengen. Zelfs klein onkruid kan de volgende lente snel veel ellende veroorzaken. Ga door de tuin en trek of graaf ongewenste planten uit bij de wortel. Maak je bakken schoon: Maak alles schoon wat je in de problemen kan brengen. Sommige bacteriën en schimmels kunnen op vochtige plaatsen gaan groeien, waardoor planten vatbaarder worden voor ziekten. Verwijder alle zieke exemplaren. Als je een geïnfecteerde plant hebt, duurt het niet lang voordat hij begint te rotten en op de grond valt. 

Verwijder onkruid

Je tuin voorbereiden op de winter is een belangrijke stap voor de gezondheid van de tuin. Eén manier om je voor te bereiden is het verwijderen van onkruid door een hovenier in Hellevoetsluis. Het volledig verwijderen van invasieve planten is de enige manier om te voorkomen dat deze planten opnieuw uitlopen en de bloei van volgend jaar verstoren. Dit is een eenvoudige handeling. Begin met het verwijderen van al het onkruid dat je perceel binnendringt. Je kunt dit doen zonder chemische onkruidverdelgers te gebruiken. Die zijn niet alleen niet goed voor onkruid, ze doden de wortels en zijn schadelijk voor vogels en andere dieren. 

Een vruchtbare bodem

Een goede bodemtest zal je resultaten geven over pH-waarden en voedingsstoffen. Om ervoor te zorgen dat je tuingrond vol voedingsstoffen zit, bedek je de bedden lichtjes met de oude mulch om onkruid te helpen onderdrukken en de grond te beschermen zonder de bedden te isoleren. Veel ziekten en plagen worden gedood wanneer de grond bevriest in de winter. Het besproeien van een tuin kan een grote stap zijn in de zomer. Het is gemakkelijk om het gazon water te geven, maar soms moeten er chemicaliën om vlooien, insecten, rupsen, virussen en andere dingen op de planten te doden worden toegevoegd. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.