Hoe belangrijk is triple glas?

Triple glas plaatsen in jouw ramen, is een grote stap die je kunt zetten op het gebied van duurzaamheid en wooncomfort. Veel woningen beschikken helaas nog over dubbele beglazing en soms is er zelfs nog sprake van het aanwezig zijn van enkele ruiten. Dat is echt niet meer van deze tijd! Triple glas is de nieuwe standaard en gezien de voordelen die het te bieden heeft, is dit ook niet meer dan verwonderlijk. Heb jij dit nog niet in huis en ben je benieuwd naar de voordelen? Lees dan vooral verder!

Goede isolatie met triple glas

Het isoleren van je woning is om verschillende redenen van groot belang. Hiermee voorkom je dat:

  • kou jouw huis binnendringt
  • warmte naar buiten weglekt
  • tochtstromen en koude plekken in huis ontstaan

Isoleren kan op verschillende manieren en een van de zaken die je op dit vlak kunt doen, is het kiezen voor triple glas. In veel Nederlandse huizen zitten grote ramen, waardoor er lekker veel licht de woning in komt. Dat is natuurlijk heel prettig, maar het brengt ook nadelen met zich mee als de beglazing niet dik genoeg is. Een raam kan dan namelijk al snel een groot koud oppervlak worden in de winter. Door het verschil met de temperatuur in de rest van de kamer, gaat de lucht circuleren en krijg je last van tochtstromen. Daar komt bij dat het vanwege de kou gewoon niet prettig is om naast het raam te zitten. Met triple glas los je dit probleem op. Doordat dit uit drie lagen bestaat, krijgt de kou eigenlijk geen schijn van kans en voorkom je tochtstromen en koude plekken. Het wooncomfort gaat er op deze manier sterk op vooruit! En dat niet alleen, doordat er geen warmte meer weglekt en geen kou meer binnenkomt, hoeft jouw verwarming ook minder hard aan het werk. Met triple glas zorg je er dan ook voor dat jouw energieverbruik omlaag gaat en dat is weer goed nieuws voor het milieu!

Meer voordelen

Maar niet alleen met het oog op duurzaamheid is het lagere energieverbruik goed nieuws, dit is ook goed nieuws voor jouw portemonnee! Natuurlijk kost het plaatsen van triple glas wel wat geld, maar daarna bespaar je iedere maand weer op je energierekening. Op die manier verdienen de kosten ervan zichzelf dus echt binnen de kortste keren weer terug. Je hebt dus een hoger wooncomfort, een lager energieverbruik en een lagere rekening als voordelen. Daar komt nog bij dat de drie lagen ervoor zorgen dat je met triple glas ook eigenlijk geen last meer hebt van geluiden van de straat. Deze worden sterk tegengehouden en dat is erg prettig als je aan een drukke weg woont of als er vaak kleine kinderen bij jou in de buurt spelen en lawaai hebben. Zo heb je binnenshuis toch de rust die jij prettig vindt! Zie jij de voordelen hier ook van in en wil je hier ook van profiteren? Ga dan naar de website van glasgigant. Hier kun je triple glas op maat bestellen en alle materialen die je voor de klus nodig hebt, zodat jij de ruiten eenvoudig zelf kunt vervangen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *