Gezond en in een goed humeur dankzij kantoorplanten

Veel mensen brengen een groot deel van hun tijd door op het werk, daarom is een feel-good sfeer ook op kantoor erg belangrijk. Planten leveren hier een belangrijke bijdrage aan en verfraaien elke kamer, hoe kaal ook. De kantoorplant moet gemakkelijk te verzorgen en duurzaam zijn – en er ook zo mooi uitzien als mogelijk. Of het nu gaat om cactus, groene lelie of drakenboom – de voorkeur voor bepaald groen kan vooral een kwestie van smaak zijn. Planten helpen echter ongetwijfeld het welzijn te vergroten . De achtergrond hiervan is dat wat gedijt op de vensterbanken of bureaus een positief effect heeft op de algemene sfeer in de kamer, zo blijkt uit studies. Daarnaast voelen medewerkers zich gemiddeld meer geconcentreerd en doen ze het beter bij cognitieve testen wanneer een plant in zicht is.

Groen zorgt voor een productiever binnenklimaat

Het binnenklimaat op kantoor is bepalend voor productief werken. Dit geldt voor de temperatuur in de ruimte, de luchtvochtigheid en de kwaliteit van de lucht. Airconditioning en verwarming kan dit verstoren! De kantoorplant is uiterst geschikt om dit op lange termijn tegen te gaan. Dit komt doordat kamerplanten continu vocht en zuurstof afgeven aan de lucht die we inademen. De luchtkwaliteit verbetert waardoor medewerkers productiever kunnen werken.

Werk pragmatischer met kantoorplanten

Behalve het feel-good effect en het verbeterde binnenklimaat hebben planten nog een andere zeer praktische meerwaarde: je kunt als decoratieve kameronderdelen gebruiken . Met deze slimme optie kunnen medewerkers op een eenvoudige en goedkope manier individuele en overzichtelijke werkplekken creëren binnen grote complexen. Zichtbaar gescheiden van de andere collega’s, kunnen ze zich concentreren op hun speciale taken. In tegenstelling tot bijvoorbeeld kamerverdelers van glas, hebben plantenbakken ook een gunstig effect op onze menselijke zintuiglijke waarneming: omdat het zien van groen rustgevend is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *