Een kunstgrasmat in je tuin? Overweeg valdemping te plaatsen

valdemping kunstgras

Wanneer je voor het eerst op een gazon van kunstgras loopt en deze daadwerkelijk voelt, dan kan het zijn dat je onder de indruk bent van de zachte structuur die een dergelijke mat vaak heeft. Kinderen kunnen op zo’n grasmat heerlijk spelen, zal je gedachte dan ook mogelijk zijn. Dat is op zich waar, maar het is tegelijkertijd goed je te bedenken dat iemand weinig aan deze zachte structuur heeft op het moment dat degene een harde val maakt, iets dat met spelende kinderen allerminst ondenkbaar is. Daarom is het zeker een aanbeveling waard om valdemping kunstgras te laten aanleggen. Valdemping zorgt er namelijk voor dat een val gebroken wordt en daarmee veel minder pijnlijk uitpakt. Bovendien laat deze valdempende laag regenwater gewoon door en zorgt het ervoor dat je grasmat als geheel nog zachter aanvoelt. Eigenlijk alleen maar voordelen dus!

valdemping kunstgras

Voorbeelden van situaties waarin valdemping nodig is

Wanneer in je tuin, waarin dus mogelijk al een kunstgrasmat ligt, de volgende situaties zich (kunnen) voordoen, dan kun je concluderen dat het toevoegen van valdemping nodig is:

  • Wanneer je speeltoestellen in je tuin hebt die (ongecontroleerde) valpartijen kunnen veroorzaken. Denk hierbij aan schommels, trampolines, klimtoestellen, turntoestellen en glijbanen.
  • Als er fanatiek wordt gesport (bijvoorbeeld een balsport) of gespeeld in je tuin.
  • Wanneer je een of meerdere kinderen hebt die meer dan gemiddeld risico neemt tijdens het spelen op je mat van kunstgras.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *