De verschillende soorten houten zandbakken

zandbakken

Zandbakken van hout kan je tegenwoordig overal vinden zowel thuis bij mensen met kinderen, een park, een speeltuin en nog veel meer plekken. Een houten zandbak is een bak van hout dat gevuld is met zand waar kinderen uren lang erin kunnen spelen. Doordat het van hout is gemaakt en buiten staat, is het verstandig om een zandbak te maken dat duurzaam, sterk en weerbestendig is en ook niet snel versplinterd. Als je verder leest, kom je de beste houtsoorten tegen die je kunt gebruiken om een houten zandbak te maken.

Lariks hout

Lariks hout wordt gezien als één van het beste hout dat je kunt gebruiken als je een zandbak van hout wilt maken. Dit komt doordat het watervast, heel sterk en duurzaam is. Eenmaal buiten kan het onbehandeld gebruikt worden. Maar om het toch te beschermen, kan je gebruik maken van bruinoleum. Het heeft een levensduur van tien tot vijftien jaren, maar na een bepaalde tijd kan het beginnen met vergrijzen. Als je de levensduur wilt verlengen, kan je het hout beitsen met dekkende of transparante beits.

zandbakken

Cederhout

Cederhout is een ook een goede keuze voor zandbakken. Dit komt omdat het duurzaam, licht en makkelijk bewerkbaar is. Daarnaast versplintert het niet makkelijk en het kan heel goed tegen verschillende elementen. Cederhout kan zichzelf ook heel goed verdedigen tegen schimmels, ongedierte en rot. Maar toch heeft dit soort hout een zwakke punt, het is niet zo sterk als Lariks hout. Hierdoor is het verstandig om de hoeken van de zandbak te steunen.

Geïmpregneerd hout

Je kunt ook gebruik maken van geïmpregneerd hout. Normaal gesproken is dit gewoon vuren- of grenenhout dat geïmpregneerd wordt met een middel ter bescherming tegen schimmels en ongedierte. Dit betekent dat als je het hout gaat zagen of boren, moet je die plekken weer opnieuw impregneren. Wanneer je dit doet, zorg je ervoor dat het hout beschermt blijft tegen schimmels en ongedierte. Net zoals Lariks kan je het vergrijzing tegen gaan door het hout te beitsen. Beitsen helpt niet alleen tegen vergrijzing maar beschermt het hout ook tegen vocht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *