Français

Nederlands

Recept: Gegrilde courgette en ui met warme Italiaanse dressing van Molly

Voordat Molly Chester samen met haar man John Apricot Lane Farms begon, was ze in de keuken van menig celebrity in LA te vinden als privéchef. Haar liefde voor koken met pure ingrediënten was een van haar grootste drijfveren en inspiraties tijdens het jarenlange proces om de boerderij te maken tot wat hij nu is, met een enorme variatie aan dieren en gewassen. Geniet van dit heerlijke zomerse recepten van chef en boerin Molly.

Gegrilde courgette en ui met warme Italiaanse vinaigrette

2-4 personen, vegetarisch

Ingrediënten

-1 middelgrote zoete ui (waarvan 2 eetlepels gehakt)
-1 eetlepel gesmolten geklaarde boter of ghee
-2 middelgrote courgettes
-4 eetlepels extra vierge olijfolie
-2 teentjes gehakte knoflook
-1 theelepel fresno-peper, gehakt (kan worden weggelaten of vervangen door een snufje chilivlokken)
-2 keer 1/2 theelepel plus een snufje zout
-2 keer 1/4 theelepel plus een snufje zwarte peper
-1 eetlepel appelciderazijn
-1 theelepel Dijonmosterd
-1/2 theelepel honing
-1 eetlepel gehakte verse basilicum
-1 eetlepel gehakte oregano, plus bladeren voor garnering

Bereiding

1.   Verwarm een grillpan op middelhoog vuur.

2.   Vet de pan in met gesmolten geklaarde boter en bereid de courgette en de ui voor.

3.   Snij de boven- en onderkant van de zoete ui af en pel de ui. Snij de ui in 4 schijfjes.

4.   Bestrijk beide kanten van de rondes met ghee en bestrooi met een snufje zout en peper.

5.   Snij beide courgettes klein tot ongeveer 16 reepjes

6.   Doe dit in een middelgrote kom en voeg de resterende ghee toe, samen met ½ theelepel zeezout en peper.

7.   Grill de uien zodra de grillpan warm is. Ongeveer 5 minuten voor elke kant.

8.   Haal de uien uit de pan en grill de courgettes. Ongeveer 3 minuten per reepje.

9.   Pak een kleine steelpan en meng de olijfolie, knoflook, fijngehakte ui, fresno peper, zeezout en peper, terwijl de groenten grillen. Verwarm dit tot het kookt en laat het dan 2 minuten sudderen.

10.  Zet daarna het vuur laag en voeg de appelazijn, Dijonmosterd, en honing toe aan de saus. De vinaigrette blijft gebroken en mengt niet.

11.  Leg de groenten op een bord en voeg Basilicum en Oregano toe aan de vinaigrette

12.  Giet de vinaigrette over de groenten en garneer het resultaat met oregano.  

Molly Chester is chef en runt samen met haar man John Apricot Lane Farms.